Belgrade SAXperience 2018

Rezervacija karata

*Izaberite vreme prikazivanja

Legenda

 • Moguće rezervisati

 • Nije moguće rezervisati

 • Kupovina karata u bioskopu

PETI MEĐUNARODNI FESTIVAL SAKSOFONA – BELGRADE SAXPERIENCE 2018.

Peti međunarodni festival saksofona - Belgrade SAXperience biće održan od 2. do 6. oktobra 2018. godine u Beogradu.

Belgrade SAXperience je jedinstven međunarodni festival saksofona, na kome nastupaju najznačajniji strani i domaći saksofonisti. Specifičan je po tome što prati savremene tokove i nastoji da dopre do najširih slojeva publike, pa tako osim klasičnih i džez koncerata u najvažnijim beogradskim dvoranama, publika ima priliku da prisustvuje dnevnim nastupima saksofonista na otvorenom i večernjim klupskim nastupima sa popularnim repertoarom za saksofon.

Tokom pet dana festivala publika će imati prilike da uživa u koncertima vrhunskog kvaliteta, a Belgrade SAXperience će ove godine ugostiti najznačajnija imena iz sveta saksofona iz Francuske, Austrije, Italije, Belgije i Srbije.

Na otvaranju festivala, u utorak 2. oktobra u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine publika će imati priliku da čuje dve svetske muzičke premijere (WORLD PREMIERES). Kompozicije Anje Đorđević i poznatog saksofoniste i kompozitora Frančeska Santučija izvešće zvezde francuskog klasičnog saksofona Eva Bartas (Eva Barthas) i Nikola Arsenijević (Nikolas Arsenijević) u pratnji Velikog kamernog orkestra, a pod dirigentskom palicom Aleksandra Sedlara i Frančeska Santučija.

Drugo festivalsko veče (THE POWER OF ONE) u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu (sreda 3. oktobar) biće veče solo muzike na saksofonu. Belgrade SAXperience predstaviće jednog od najvažnijih saksofonista iz Belgije, Pitera Pelensa (Pieter Pellens). Pelens je nastupao u najznačajnijim koncertnim dvoranama Evrope i sveta, a profesor je na Muzičkoj akademiji u Gentu i asistent je na Kraljevskom konzervatorijumu u Briselu.

U četvrtak 4. oktobra u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda (MOBILIS NIGHT) nastupiće Mobilis kvartet saksofona koji čine izuzetni i veoma uspešni saksofonisti i profesori saksofona iz Austrije i Hrvatske.

U petak 5. oktobra u Italijanskom institutu za kulturu biće održan koncert neobičnog trija sa ovih prostora Le Nunurs (Les Nounours). Le Nunurs je novi ansambl (violina, saksofon i klavir) na sceni klasične muzike u Srbiji, a okupljen je oko potrage za zvukom koji do sada nije predstavlјan kod nas. Ansambl Le Nunurs nastupa u okviru četvrte večeri festivala  simbolično nazvano THREE COLORS.

Zatvaranje festivala, u subotu 6. oktobra u Kombank dvorani obeležiće koncert dva vrhunska umetnika (FRENCH CONNECTION), Batist Erbena (Baptiste Herbin), jednog od najboljih mladih džez saksofonista iz Francuske i fantastičnog džez pijaniste Bojana Zulfikarpašića, klavir.              

Pored gostovanja najboljih svetskih i domaćih saksofonista važan segment festivala jeste i edukativnom program na kome je učenicima i studentima saksofona omogućeno da uče od renomiranih saksofonista koji nastupaju na festivalu.

U cilju promocije i decentralizacije kulture, ali i obogaćivanja kulturne scene Srbije, važan deo Belgrade SAXperience festivala je koncertna turneja Le Tour de Sax, koja se organizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu i bankom Societe Generale Srbija. U okviru turneje Le Tour de Sax 2018, koja kreće odmah po završetku beogradskog festivala, nastupiće jedan od najboljih mladih džez saksofonista iz Francuske Batist Erben i naš poznati džez pijanista Ivan Aleksijević.

Više informacija o festivalu možete pronaći na sajtu festivala - https://bit.ly/2osXViB  

Additional text:

Kupovina karata

 • Karte su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima i online na www.eventim.rs.
 • Blagajni Kombank dvorane

 • Gold -    1.300,00 RSD
 • Zona 1 - 1.300,00 RSD
 • Zona 2 - 1.100,00 RSD
 • Zona 3 - 900,00 RSD
 • Loža prizemlje - 1.500,00 RSD
 • Loža međusprat - 1.500,00 RSD
 • Loža balkon - 1.500,00 RSD